Wie zijn wij

Onze geschiedenis

Op 14 september 1974 opende apotheker Hilde Demuynck een nieuwe apotheek in Erondegem. Wat bijna 50 jaar geleden begon in een klein huisje in het midden van de Zandstraat, groeide geleidelijk uit tot de huidige apotheek op de hoek van de Zandstraat met de Gentsesteenweg. De interesse voor gezondheid van mens en dier, gaf Hilde door aan haar dochter Ellen. Vanaf 2008 stonden zij een hele tijd samen in de apotheek. Net zoals haar mama Hilde 40 jaar lang mocht ervaren, beleeft ook Ellen heel veel plezier aan jullie warmte, vertrouwen en vriendschap. Sinds 2017 geniet Hilde van de geneugten van het pensioen, maar achter de schermen houdt ze samen met haar echtgenoot Alberik nog steeds een oogje in het zeil. Sindsdien staat Ellen samen met een jong, talentvol en gemotiveerd team elke dag opnieuw klaar om jullie met raad en daad bij te staan in grote en kleine kwaaltjes of om even een luisterend oor te zijn.

Onze aanpak

Apotheek Erondegem streeft, als informatieloket voor diverse zorgvragen en ondersteuningsnoden, naar maximale kwaliteitsvolle dienstverlening. Veiligheid, kwaliteit en betaalbaarheid zijn onze prioriteit. Onze persoonlijke, vertrouwelijke en discrete aanpak geeft ons de mogelijkheid onze zorg perfect af te stemmen op jouw maat. Jouw gezondheid is onze zorg. De fundamenten van het apothekerschap zijn diepgeworteld. Wij wijken echter af van het traditionele pad en kijken met een open blik naar de toekomst door innovaties in de apotheek en permanente vorming van ons team. Door de uitbouw van een verbindend netwerk met andere zorgverleners kunnen we nog daadkrachtiger anticiperen op de nieuwe evoluties en behoeften in onze maatschappij. Wij bieden een breed spectrum aan vernieuwing, besprenkeld met onze kennis en ervaring. Onze lach is onze kracht en wees gerust de onze groot genoeg om hem te delen.

Ellen Scharpé

Apotheker-titularis

Apotheker-titularis Ellen Scharpé nam enkele jaren geleden het roer over van haar moeder, apotheker Hilde Demuynck. Ellen, is het klankbord voor patiënten, zorgverleners, leveranciers en haar personeel. Ellen behoudt als geen ander het overzicht over de apotheek. Door haar zorgzame benadering en engelengeduld is ze graag gezien en vormt ze een luisterend oor voor elke patiënt.

 

Kathleen Snoeck

Farmaceutisch technisch assistente

Farmaceutisch technisch assistente Kathleen Snoeck is een gevestigde waarde in Apotheek Erondegem. Door haar jarenlange inzet, kent ze de patiënten door en door en fungeert ze als één van de aanspreekpunten in de apotheek. Als geen ander kent Kathleen het reilen en zeilen van de apotheek. Deze warme, goedlachse dame spit problemen uit tot op de bodem en komt altijd – hoe moeilijk het probleem ook is – met een oplossing aandraven. 

Jolien De Sadeleer

Adjunct-apotheker

Apotheker-adjunct Jolien De Sadeleer is sinds enkele jaren actief binnen Apotheek Erondegem. Jolien is een creatieve geest achter een empathische, flexibele en genereuze persoonlijkheid. Bij deze lieve, spontane apotheker voelt elke patiënt zich onmiddellijk goed. Door haar vriendelijke glimlach en haar luisterend oor, voelt iedereen zich meteen thuis.

Linde Van Cauwenberghe

Adjunct-apotheker

Apotheker-adjunct Linde Van Cauwenberghe is de nieuwste aanwinst binnen het team van Apotheek Erondegem. Deze jonge telg is ondernemend en steeds op de hoogte van de nieuwtjes binnen ons vak. Wij weten zeker dat ook Linde met haar toegewijde, sociale en vastberaden houding binnenkort de harten van onze patiënten weet te veroveren.